Scandinavische woonkamer | binnenkijken in Mook

Door Casamore

Geplaatst in | Tags : , , ,

Soms kom je in een huis, waar je zo zelf zou willen wonen. In het idyllische dorpje Mook staat zo’n huis. Komende weken delen we een aantal ruimtes van Ilse’s interieur op de blog! Vandaag het eerste deel van de woning; de woonkamer. 

Vrijstaand wonen

Ilse woont samen met haar man Ivo en twee kinderen, Raf (3 jaar) en Vieve (half jaar) in een prachtig vrijstaand huis in Mook. Mook is een klein dorpje, vlakbij de Duitse grens, waar veel unieke huizen staan. Dit komt met name doordat er weinig nieuwbouw is. Mook is namelijk een klein dorp, waar weinig starters zich vestigen. De mensen die er komen wonen, hebben vaak een binding met het dorp; zoals Ilse en Ivo hebben doordat beide familie’s hier wonen. Ze wonen naast Ilse haar ouders en twee zussen wonen op loopafstand, zo heeft Ilse altijd oppas in de buurt voor haar kinderen. Doordat het huis vrijstaat, heeft ze samen met haar gezin toch lekker haar eigen plekje.

Verbouwing

Doordat er weinig nieuwe huizen gebouwd worden, bestaat het aanbod van huizen in Mook uit bestaande -oudere- huizen. Zo ook met het huis van Ilse en Ivo. Het huis konden ze via de ouders van Ilse overnemen en was ook al wat ouder en vrij vervallen. Voordat Ilse en Ivo er konden gaan wonen was er een flinke verbouwing en grote schoonmaak nodig. Nu, twee jaar later, wonen ze met veel plezier in hun nieuwe huis met prachtig interieur.

Woonkamer

Ilse heeft een sterke voorkeur voor basic, neutrale kleuren. Hierdoor kan veel gecombineerd en gewisseld worden met accessoires. Met name door posters en prints wordt levendigheid in het interieur toegevoegd. De afbeeldingen op deze posters kiest Ilse zorgvuldig uit en deze maken het interieur dan ook persoonlijk; ze stralen onderwerpen en kleuren die bij het gezin passen.
De eettafel heeft een warme uitstraling en is een eyecatcher binnen de ruimte, door de houtkleur die deze heeft. Ze steekt hiermee af van de vloer en muren. Door de keuze van verschillende stoelen om de eettafel wordt een speels effect gecreëerd.

In heel het interieur is zichtbaar dat Ilse en Ivo van licht houden. Ook in de keuze voor de raambekleding is hier rekening mee gehouden. De hoeveelheid licht die doorgelaten wordt is te doseren en wordt niet tegengehouden door bijvoorbeeld stoffen gordijnen.

Voor het opbergen van speelgoed en losse spullen heeft Ilse gekozen voor kistjes op wielen, die ze onder de tv-kast kunnen rollen. Hierdoor ligt het niet in het zicht, maar is het wel snel te pakken.

De vloer

De vloer heeft een unieke look en lichte uitstraling, waarop de meubel- en interieurstukken goed tot hun recht komen. Ilse vertelt dat ze regelmatig complimenten krijgen over deze vloer, maar zij er helaas minder tevreden mee zijn. De vloer geeft namelijk op sommige plekken kieren, waardoor hij niet overal even goed meer aansluit. Wat betreft de kleur en look van de vloer zijn ze nog wel steeds erg blij met hun keuze.

Ixxi

‘Dagelijks krijg ik de vraag waar ik de Ixxi achter de eettafel heb laten maken’. Via haar Instagram en blog (HappyJune) krijgt Ilse regelmatig vragen over haar interieur, waaronder de grote Ixxi achter de eettafel. Ilse wilde graag een grote afbeelding op deze grote kale muur, die wandvullend zou werken. Dat is met deze Ixxi helemaal gelukt! De pixelgrootte was eerst een probleem, maar nu blijkt het juist een heel gave uitwerking te hebben dat de afbeelding niet 100% zuiver is.

Aan de andere kant van de woonkamer hangt ook een Ixxi. Dit is een afbeelding van Ilse toen ze zwanger was van hun dochtertje Vieve en heeft dus een heel speciale betekenis.

Eigen webshop

Door de verbouwing en alles wat hiervoor moest gebeuren qua exterieur en interieur, ontdekte Ilse een nieuwe passie! Wat begon met nieuwe inspiratie zoeken voor haar eigen huis, is uitgegroeid tot een eigen webshop met toffe (zelfgemaakte) producten; Happy June.

Ivo is erg handig. Door zijn flexibele baan heeft hij daarnaast redelijk veel vrije tijd om lekker te klussen. Hij vind het leuk met hout bezig te zijn en maakt hiervan dan ook woonaccessoires die Ilse in haar shop verkoopt. Zo hebben ze een mooie samenwerking waarin ze beide hun passie kwijt kunnen.

Grote tuin

Om het huis is een grote tuin. Ilse en Ivo hebben gekozen voor veel gras, wat fijn is voor de kinderen om te kunnen spelen. Voor deze kleintjes hebben ook een groot speeltoestel en trampoline hun plek gevonden. Op het ruime terras is voldoende ruimte om fijn te kunnen zitten en aan tafel te dineren als een zonnetje met warme temperatuur dat toelaat. Een frisgroene heg geeft de grens van de tuin aan en een hek geeft toegang tot de tuin van de ouders van Ilse. Dit is ook gemakkelijk met de kinderen, die zo makkelijk bij opa en oma langs kunnen gaan.

Toekomstplannen

Ilse en Ivo zijn na de verbouwing erg tevreden met hun huis. ‘Natuurlijk blijf je altijd dromen en zijn er zeker nog dingen die we zouden veranderen. Zo is onze volgende wens een nieuwe keuken te plaatsen. Maar hier zijn we nog over aan het nadenken hoe we dit precies willen vormgeven.’ Met het huidige interieur kunnen ze ook zeker heel gelukkig zijn! Deze ruimtes stralen een rust en licht uit en bevatten zeker ook hele persoonlijke accessoires.

Meer zien?

Vind je het leuk om meer inspiratiefoto’s in Ilse’s huis te zien? Binnenkort komt een volgende ruimte uit deze woning online! Tot die tijd kun je meer inspiratie vinden op instagram en facebook.

Heb je zelf ook een inspirerend interieur of een woning met een tof verhaal? Laat het ons weten op info@casamore.nl en we nemen contact met je op! xx

Deel dit bericht