Sfeervolle frisgroene tuin

Door Casamore

Geplaatst in | Tags : , , , , , , , ,

Wat een weertje! Welkom in de tuin van Natasja en Harald. Hun tuin past helemaal bij de sfeer van binnen. Natasja heeft dezelfde patronen, kleuren en accessoires gebruikt. Blauw en groen zijn kleuren die Natasja in haar interieur gebruikt en ook in de tuin terug laat komen. Zo zorgt ze voor eenheid en sluit de tuin helemaal aan bij het huis.

Loungehoek

Om van de tuin een gezellige plek te maken, die uitnodigt even lekker te gaat zitten, is er een grote loungebank geplaatst, die aangekleed is met kussens, vachtjes en kleedjes. Ook dit is een manier van inrichten van Natasja die we herkennen van de inrichting binnen. De schapenvachtjes brengen warmte in de zithoek en hebben tegelijkertijd een effectieve rol: ze zitten heerlijk zacht : )

Om deze een wat meer speelse uitstraling te geven, is gekozen voor kussens met patronen erop. Door verschillende patronen te combineren met effen gedeeltes/kussens en deze allemaal in dezelfde kleurenfamilie te kiezen creëer je een rustige uitstraling met een speels effect.

Accessoires 

Er zijn veel accessoires in de tuin geplaatst, zoals kaarsen, planten, potten en vazen. Door deze niet verspreid, maar in groepjes bij elkaar te zetten wordt een rustiger effect gecreëerd. Ook in de tuin is te zien dat Natasja graag gebruik maakt van elementen en materialen met een oudere uitstraling, zoals zinken en gietijzeren bakken en accessoires met een roestlook. Dit geeft een karakteristieke uitstraling.

Groen

Natasja heeft veel groen laten terugkomen in de tuin. Van kleine plantjes tot in pot tot grotere planten, bomen en begroeiing. Het is duidelijk dat de voorkeur van Natasja bij frisgroen ligt. Hiermee zorgt ze voor een frisse uitstraling in de tuin.

Een item wat direct opvalt in de tuin is de grote leiboom. Deze geeft een gezellige uitstraling, doordat hij een soort ‘plafond’ vorm boven de zithoek. Hiermee geeft hij op warme dagen ook gewenste schaduw. Natasja heeft van de boom ook nog op een creatieve manier gebruik gemaakt door deze aan te kleden met accessoires. Een gezellige plek om te zitten zo!
Er is voor gekozen de houten schutting en stenen muur van de schuur een antraciete kleur te geven. Hiertegen steken de groene planten extra mooi en fris af. Tegen de stenen muur klimt begroeiing omhoog. Dit breekt de donkere achtergrond en zorgt voor meer eenheid.
Als je een bepaalde kleurtint in je tuin wilt verwerken, is het verstandig te kiezen voor planten en bloemen waarin deze kleur terugkomt. Natasja heeft gekozen voor neutrale planten, zonder een duidelijke kleur. Maak hierin een duidelijke keuze: of je gaat voor planten en bloemen met een kleuruitstraling, of je kiest voor een meer neutrale uitstraling in je tuin en gaat voor ‘basic’ planten die overal bij passen.

Hangplanten

In de tuin hangen verschillende hangplanten. Soms heb je bepaalde ruimtes, waarvan je niet goed weet hoe je ze kunt opvullen. Dan zijn hangplanten een ideale oplossing. Je kunt de pot, de plant en het ophangsysteem helemaal naar jouw wens combineren. Zo zie je bij Natasja ook verschillende soorten potten hangen en zelfs ook een mand! En deze zijn natuurlijk niet alleen buiten op te hangen, maar ook binnen een hele leuke eyecatcher.

Heb je zelf ook een sprekende tuin of een woning met een tof verhaal? Laat het ons weten op info@casamore.nl en we nemen contact met je op! xx

Deel dit bericht