Slapen in zachtgroen

Door Casamore

Geplaatst in | Tags : , , , , , , , , ,

Natasja heeft haar slaapkamer rustgevend ingericht. Ze heeft gekozen voor rustgevende, natuurlijke kleuren. Zachtgroen, offwhite en aarde- en houttinten overheersen.

Werkplek
In de blog van Ilse hebben we laten zien dat je je slaapkamer niet alleen hoeft te gebruiken als slaapruimte. En ook Natasja heeft hier handig gebruik van gemaakt. Ze heeft een tof bureau neergezet en hiermee een werkplek gecreëerd in hun slaapkamer. Omdat de slaapkamer is ingericht met rustige kleuren, kan Natasja hier heerlijk rustig en geconcentreerd werken. Hierbij is gebruik gemaakt van oude steigerplanken met  de verfresten nog duidelijk zichtbaar. Dit maakt het een uniek en doorleefd geheel.
Interieurtip  |  Het is verstandig een bureau/werkplek op een plaats te zetten waar het licht opvalt. Zo creëer je een werkplek met natuurlijk licht, wat fijner werkt en ook nog eens beter is voor je concentratie.

Contrast
Hoewel er veel accessoires in de kamer te vinden zijn, is er sprake van rust en eenheid in de ruimte. Dit heeft Natasja handig aangepakt door, net als in de woonkamer en tuin, voorwerpen uit te kiezen in dezelfde kleurtinten. Zo zijn er veel groen-, grijs- en bruintinten te zien. De donkere houten vloer geeft een prachtig contrast tegen de lichte kleur van het plafond, muren en gordijnen. De lambrisering geeft een landelijke uitstraling binnen de kamer.
Interieurtip  |  Een lambrisering is helemaal niet moeilijk zelf te maken! Je kunt deze maken op een hoogte en in het materiaal en de kleur die bij jullie huis past. Het is ook gaaf om er een te maken van verschillende tinten oude houten planken naast elkaar.

Oud en authentiek
De liefde van Harald en Natasja voor oude, authentieke accessoires en meubels is ook hier terug te zien. De twee ladders tegen de muur worden gebruikt om accessoires een plek te geven. Hier kijken de bewoners op als ze in bed liggen.
Interieurtip  |  Het is tof iets speciaals een plek te geven aan het ‘uitzicht’ vanuit je bed. Met dit beeld val je in slaap en sta je weer op, hoe tof is het hier iets te plaatsen wat persoonlijk is, een mooie foto die bij jullie past, een plaat met tekst die jullie aanspreekt of een accessoire wat voor jullie van bijzondere waarde is en aan een mooi moment doet terugdenken.

Speciale plek
Natasja wilde in haar huis graag een speciale plek waar ze lekker rustig kan zitten, niet in de woonkamer. Hiervoor heeft ze een hoek op de zolder in kunnen richten. Dit is echt haar eigen plek. “Hier kan ik me terugtrekken en is het een stuk rustiger dan tussen de kids en drukte beneden.” Ze heeft een heerlijke bank gemaakt met veel kussens en kleedjes, waardoor je hier heerlijk kunt wegzakken met een goed boek. De bank staat onder het dakraam, waardoor je in het daglicht zit. De hoek is gezellig aangekleed, met weer authentieke accessoires, overal uit het buitenland en op marktjes opgesnuffeld. Ook frisgroene hangplanten zijn weer gespot!

Inloopkast
Harald en Natasja hebben de luxe naast hun slaapkamer een kamertje over te hebben. Deze hebben ze gebruikt als kledingkast. Met Natasja haar interieurliefde kon ze het natuurlijk niet laten deze ruimte er alleen als kledingkast uit te laten zien en heeft ze deze aangepakt en gestyled. Zo staat er nu een prachtige oude Philips radioinstallatie en is er een oude gymbok terug te zien, die opnieuw gestoffeerd is. Ook hier heeft Natasja zich weer aan haar eigen regel gehouden: kleuren binnen dezelfde kleurfamilie. Ze heeft met lef gekozen voor een hemelblauwe muur. Het blauwe vloerkleed en de blauw gestoffeerde bok passen hier helemaal bij. De gouden lijst steekt mooi af tegen de felle muurkleur en geeft rust doordat er geen plaat inzit. Een gaaf idee! “Al twijfel ik nog steeds of ik de lijst geen andere kleur wil geven”, lacht Natasja om haar eigen kriebels constant alles te willen veranderen in huis.
Interieurtip  |  Als je een kamer over hebt, hoe leuk is het dan deze te gebruiken als kledingkast?! Je hebt zo alle mogelijkheid je kleding en schoenen voldoende ruimte te geven.

Meer inspiratie?
Dit waren de laatste ruimtes die we je laten zien van de woning van Harald en Natasja. Benieuwd naar de rest? Bekijk de blog met de woonkamer en de tuin.

Heb je zelf ook een inspirerend interieur of een woning met een tof verhaal? Laat het ons weten op info@casamore.nl en we nemen contact met je op! xx

Deel dit bericht