Eenheid en sfeer in de babykamer

Door Casamore

Geplaatst in | Tags : , , , , , , , ,

Onlangs deelden we het eerste deel van het inspirerende interieur van Ilse en haar gezin uit Mook. Hier kon je o.a. haar Scandinavische woonkamer bekijken. Vandaag delen we een tweede deel van haar interieur: de babykamer van haar dochtertje Vieve.

Babykamer

Een unieke babykamer inrichten is voor veel (aanstaande) ouders nog best lastig. Zeker als je hier iets speciaals van wilt maken, kan het een hele uitdaging zijn om tot het gewenste resultaat te komen. Daarom delen we vandaag deze heerlijke inspiratieblog met jou! Wie weet kun je hier weer nieuwe ideeën uit opdoen!

Foto’s op de babykamer

Hoe zorg je ervoor dat de kamer voor jouw kleine, niet een kopie is van andere babykamertjes? Foto’s! Maak het kamertje persoonlijk door foto’s neer te zetten, op te hangen of zoals je hierboven ziet bijvoorbeeld op hout te laten afdrukken. Als de baby geboren is, kun je natuurlijk van deze mooi kleine een foto gebruiken, maar tot die tijd is het ook heel leuk een foto van broer/zus, opa/oma, enz. te gebruiken. Een extra persoonlijke touch, die simpel toe te passen is!

Oh, en een leuke tip voor een kraamcadeau; een fotoshoot met de newborn en eventuele broers/zussen. Zo heb je gelijk foto’s in mooie kwaliteit! 😉

Commode

Een van de belangrijkste onderdelen op de babykamer; de commode. Het is belangrijk dat een commode aan een aantal eisen voldoet, zo is bijvoorbeeld de hoogte belangrijk en is het handig dat je snel spullen bij de hand hebt. Vaak kiezen aanstaande ouders voor een ‘officiële commode’, maar dat is niet perse nodig. Deze zijn niet altijd origineel en passend in je interieur. Je kunt van elke (lade)kast een commode maken! Kies hiervoor een mooi item, wat binnen jullie interieur en stijl past. Ilse heeft ook gekozen voor een uniek exemplaar. Zeker tegen de roze/witte muur, staat de commode met hout en wit erg tof!

Een geheel

Zoals je ziet heeft Ilse een aantal kleuren gekozen. Deze kleurtinten laat ze in veel verschillende dingen terugkomen. Soms een tintje donkerder, op andere plekken weer een lichtere tint. Dit zorgt voor veel eenheid en rust in de kamer. Je ziet dat ze ook veel accessoires heeft neergezet, wat door de kleurkeuze mogelijk is zonder dat het te druk wordt. Ook een tip: kies voor lichte kleuren, zo lijkt de ruimte groter en geeft het een frisse uitstraling.

Ook een babykamer inrichten?

Net als andere ruimtes, is een babykamer inrichten erg afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en wensen. Kom je er niet helemaal uit, dan helpen we je graag op weg en kunnen we je tegemoet komen met een plan en voldoende inspiratie! Mail gerust naar info@casamore.nl

Meer zien?

Vind je het leuk om meer inspiratiefoto’s in Ilse’s huis te zien? Binnenkort komt een volgende ruimte uit deze woning online! Tot die tijd kun je meer inspiratie vinden op instagram en facebook.

Heb je zelf ook een inspirerend interieur of een woning met een tof verhaal? Laat het ons weten op info@casamore.nl en we nemen contact met je op! xx

Deel dit bericht